Termotuote kokemuksia

 

 

 


 

Aiecon, Panu Paalatie: "Työnopeudella saadaan kustannussäästöjä"

Aiecon on jyväskyläläinen rakennusliike, joka on perustettu vuonna 2011. Yritys toteuttaa erilaisia saneeraus- ja korjaustöitä niin yksityisille henkilöille, taloyhtiöille kuin yrityksille. Valesokkelien korjaukseen Aiecon käyttää Lamoxin valmistamaa Termotuotetta erityisesti sen asennusnopeuden ja nopeuden myötä saatavien kustannussäästöjen vuoksi. Termotuotteet Aieconille myy ja toimittaa rakennuspalvelu PP Heikkinen.

Aiecon työllistää tällä hetkellä viisi työntekijää. Toimintavuosiensa aikana on yritys tehnyt paljon erilaisia rakennus- ja korjaustöitä aina linjasaneerauksista valesokkelin korjauksiin.

– Asiakkaitamme ovat yksityiset, taloyhtiöt sekä isommat ja pienemmät rakennusliikkeet, joiden kanssa olemme tehneet yhteistyötä ja urakointia, kertoo Aieconin yrittäjä Panu Paalatie.

 

Uusi ja helppo tuote kiinnosti

 

Valesokkelikorjauksissa Aiecon käyttää Lamoxin Termotuotteita. Termotuotteet tulivat Paalatielle tutuksi hänen insinööriystävänsä kautta, joka suositteli tuotteita hänelle niiden nopeuden sekä helppouden vuoksi. Yksi Aieconin viimeisimmistä valesokkelikorjauksista toteutettiin jyväskyläläiseen, 1970-luvulla valmistuneeseen rivitaloyhtiöön.

– Termotuotetta käytetään valesokkelikorjauksiin. Korjauksissa rungosta ja alapohjasta poistetaan elävä materiaali, jotta tuotteet saadaan asennettua turvallisesti ja lämpimästi, Paalatie avaa.

– Valesokkeleita tehtiin paljon 1970-1980 luvuilla. Valesokkelikorjauksia tehdään paljon juuri siihen aikaan valmistuneisiin taloihin. Teimme korjauksia aiemmin harkkomuurauksena, joka on hidasta. Termotuote vaati vähemmän työvaiheita ja olimme avoimia uudelle, niin päädyimme sitten tähän. Totesimme, että tämä on kätevämpi ja nopeampi, Paalatie kertoo.

 

Termotuotteet nopeuttavat työtä

 

Perinteiseen harkkomuuraukseen verrattuna Termotuote – joka koostuu Termokengästä ja Termopalkista – tuo asennukseen nopeutta. Termotuotteet Aieconille toimittaa jyväskyläläinen rakennusliike PP Heikkinen.

– Termokenkä laitetaan runkotolpan alle tukemaan runkoa. Se on nopea asentaa ja siinä mielessä hyvä, ettei rungolle tarvitse tehdä erillistä tuentaa. Eteneminen voidaan tehdä yksi tolppa kerrallaan, Paalatie sanoo.

– Termopalkki helpottaa taas sitä, kun rakennetaan takaisin päin. Siihen saadaan jalkalistat ja levyt kiinni. Ikkunan alituksissa voidaan mennä pelkällä palkilla, kun ikkunan kohdalla ei ole kantavaa rakennetta. Se nopeuttaa korjausta aika paljon, Paalatie jatkaa.

 

Työaikaa ja kustannuksia säästyy

 

Nopeuden lisäksi Termotuote eroaa harkkomuurauksesta myös lämmöneristyksessä sekä kokonaiskustannuksissa. Siinä missä harkot ovat kiveä, ovat Termopalkit ja Termokengät oikeasti eristeitä. Rakenteesta saadaan siis niitä käyttämällä lämpimämpi.

– Termokengässä on itsessään sisällä XPS eriste. Termopalkki on puolestaan XPS levy, joka on huomattavasti parempi lämmöneriste kuin vuorivilla tai harkko, Paalatie painottaa.

– Onhan Termotuote huomattavasti kalliimpi kuin harkko, mutta sitten kun lasketaan kokonaiskustannuksia, niin saamme sen avulla lyhennettyä kallista työaikaa. Työaikahan on kallista kaikille, sekä meille että asukkaille. Mitä pidempään korjauksessa menee, niin sitä kalliimpaa ja ikävämpäähän se on, Paalatie summaa.

– Termotuote antaa työnopeuden. Se on se syy ja pääpointti, miksi me olemme sen valinneet. Työnopeudella saadaan kustannussäästöjä, Paalatie kiteyttää.

 

"PP Heikkinen on ollut meille toimiva ja luotettava kumppani"

 

Yhteistyö PP Heikkisen kanssa on sujunut Paalatien mukaan hyvin. Tarvitut tuotteet on saatu aina ajallaan. Yhteyttä pidetään pääasiassa puhelimitse joko soittamalla tai viestein. Aieconin yhteyshenkilönä on toiminut alusta asti sama, tuttu henkilö. Hyvin sujunutta yhteistyötä aiotaan tulevaisuudessa todennäköisesti myös laajentaa urakoinnin puolelle.

– Yhteistyö on ollut hyvin avointa ja hyvää. Jos toisella on ollut jotain ongelmaa, niin on voinut soittaa ja kysyä, että miten tämä tehdään ja niin edelleen, Paalatie sanoo.

– PP Heikkisen tavoitettavuus on ollut meidän kohdallamme ihan hyvä. Olemme saaneet heihin yhteyden tarvittaessa puhelimella tai sähköpostilla. Myös toimitukset ovat toimineet todella hyvin heidän kauttaan. Olemme saaneet tarvitsemamme tuotteet ja tarvikkeet ajallaan, Paalatie kiittelee.

– PP Heikkinen on ollut meille toimiva ja luotettava kumppani. Kaikki on toiminut meillä keskenämme hyvin, Paalatie päättää.

 


 

Trustmary Reviews

Valesokkeliongelmat kuntoon Lamoxin termotuotteilla

[kuva]

Espoossa sijaitsevassa As Oy Nuolensulassa on 11 asuntoa. 80-luvulla rakennetun talon paljassokkelista paljastui puutteita, kun taloyhtiön uusi asukas havahtui kummalliseen hajuun. Asiaa tutkittiin paremmin, ja lopulta rivitalon kaikkiin asuntoihin tehtiin rakenneremontti, joka toteutettiin Lamoxin termotuotteilla. Termokenkä ja -palkki ovat näppäriä asentaa, ja menetelmä lisää lämmöneristystä.

 

Kimmo Vuorio asuu As Oy Nuolensulassa, jossa on tehty rakenneremonttia keväästä 2015 lähtien. Kimmo on toiminut remontin ajan taloyhtiön isännöitsijänä.

– Kaikki lähti liikkeelle yhdestä asuntokaupasta. Uudet asukkaat muuttivat taloon ja vaivautuivat hajusta, joka tuli talon rakenteista. Asiaa lähdettiin selvittämään ja rakenteita avattiin. Sitten selvisi, että 80-luvulla tehdyissä suunnitelmissa oli puutteita. Rakenne oli huono ja alapuut märkiä. Alapuusta löytyi itiöitä. Ensin päätettiin remontoida vain kyseinen asunto. Kun työ oli valmis, ongelmia löytyi muistakin asunnoista ja kaikki asunnot päätettiin korjata, Kimmo kertoo.

Remontin toteutti Rakennusapu Osmala & Törmä, joka käytti työssään Lamoxin termotuotteita. Remontti toteutettiin taloyhtiössä portaittain niin, että kerralla oli korkeintaan kolme asuntoa remontin alla.

– Ensimmäisessä asunnossa työ toteutettiin valuilla. Kun remontti laajeni, valvoja suositteli meille Lamoxin tuotteita, kertoo asentaja Robert Qvarnström.

 

Helppo, nopea ja yksinkertainen asennustyö

 

Lamoxin tuotteet ovat näppäriä asentaa ja niiden saatavuus on Robertin mukaan hyvää. Menetelmä parantaa myös lämmöneristystä.

– Työ tapahtuu niin, että ensin avataan seinien alaosat ja sitten otetaan villat ja höyrynsulut pois. Sitten katkaistaan runkotolpat ja otetaan alajuoksupuu pois. Tilalle laitetaan termokenkä ja -palkki, joka leikataan oikeaan mittaan. Sitten tuote ruuvataan kiinni ja runkotolppien väliin laitetaan Finnfoam-eriste.

Myös kuluttajat ovat kiinnostuneita tuotteesta.

– Meille tulee yhteydenottoja, joissa kuluttajat ovat jo melkein valmiiksi päättäneet, että tällä tekniikalla tehdään. Termotuotteiden etuja ovat asennustyön yksinkertaisuus, helppous ja nopeus. Työvaiheita on vähemmän eikä pitkiä kuivumisaikoja ole. Homma on pölytöntä ja siistiä, ja rakennuksista tulee terveitä, Robert kertaa.

 

”Enää ei pitäisi tuntua vetoa lattialla”

 

Taloyhtiön remonttiurakka on ollut laaja-alainen ja pitkäkestoinen. Taloyhtiössä tehtiin myös muita perusparannuksia, tiivistettiin ikkunanpielet ja uusittiin kaikki 11 kylpyhuonetta.

– Valesokkeli tuntuu olevan säännönmukainen ratkaisu tämän ikäisissä taloissa. Minusta tuntuu, että tälläkin alueella tehdään paljon töitä tällä menetelmällä. Työn jälki korjaustoimissa on ollut hyvää, Kimmo kehuu.

– Aiemmin tässä taloyhtiössä oli lattianraossa ilmarakoja. Enää ei pitäisi tuntua vetoa lattialla, kun työ on tehty termotuotteilla, Robert myhäilee.